• K.Sabel

  Sample photo Sample photo
 • About Me

  Sample photo

  Jag har sedan länge haft flera olika hantverksområden som hobby och ett par av dem har efterhand som efterfrågan blivit större gjort att jag valt att satsa lite mer på dessa, vilket också lett till att numera ha blivit till en affärside. Dessa båda kan tyckas två helt olika saker, men bägge har sin egen historia som gjort att det blivit just dessa.

  Jag har tagit upp mitt gamla intresse för att sy kläder och nu är det klänningar i retrostil som kommit i fokus. Läs mer om detta under Retroklänningar. Jag tillverkar även julbockar i halm enligt gammal tradition. Läs mer om detta under Halmbocken.

  Min verksamhet finns utanför Karlskrona i Blekinge. Sedan slutet av 2013 driver jag en webhandel. Är du intressera av att komma i kontakt med mig, se kontaktuppgifter.

  Godkänd för F-skatt.

 • Klänningar i urval

  • Bilderna som visas här är exempel på modeller jag syr. För aktuell info om vad som finns tillgängligt,
   gå in på min facebooksida som uppdateras kontinuerligt eller besök min webbutik.

   Läs mer om klänningen >>

 • Om klänningen

  Jag designar, klipper och syr alla klänningar själv och skapar i regel endast ett ex av varje, därmed blir varje produkt helt unik. I enstaka fall har jag tillverkat klänningar på beställning. De grundmönster jag syr efter är alla från 50-, 60 resp 70-talet.

  På senare år har jag även börjat tillverka en del barnkläder.

  Tygerna jag använder är oftast återanvända tyger inhandlade på tex loppisar, eller tyger från auktionssiter. Ibland kompletterar jag med nyare tyger i passande stilar. Det är alltid tyget som avgör vilken modell slutprodukten ska bli. Tex en jättefin gardin från 60 talet, kan bli helt rätt som kjoldel med ett nyare tyg som överdel.

  Mina klänningar finns främst till försäljning i min webbutik och i butik Garderoben vid Lilla Torg, Malmö samt via direktkontakt och besök i mitt showroom utanför Karlskrona.

  Jag deltar även vid en del mässor och marknader. Aktuell info om detta hittar man på min Facebooksida. Är du intresserad av en klänning i snyggaste retrostil, besök min webbutik eller kontakta mig.

  Se klänningar i urval >>

 • Halmbockar i urval

 • Om halmbocken

  Min svärfar jobbade på 60-talet på Skansen i Stockholm och på vinterhalvåret när det var lite lugnare lärde han sig tillverka julbockar. Detta fortsatte han med när han flyttade tillbaks till Karlskrona för gott. Han försökte visa mig vid några tillfällen hur han tillverkade dessa, men intresset och engagemanget var inte så stort från min sida just då. Det var först flera år efter hans bortgång som vi ofta sa att någon borde lära sig och för ett par år sedan bestämde jag mig för att försöka. Vi hade kvar nedskrivna mått och modeller på de trästommar som är grunden till halmbocken och även gamla halmbockar som han tillverkat som jag fick ”operera” för att se hur de var gjorda. Till slut, efter ett antal försök började de likna något.

  2010 kom jag i kontakt med Skansen som tyckte att jag skulle komma till deras julmarknad för att sälja halmbockarna. Detta var en helt ny upplevelse för mig och familjen, men en mycket trevlig sådan. Det har blivit ytterligare två års deltagande på Skansens julmarknad efter det.

  Julbocken består av en trästomme, innan den kläs med halm, vilket gör att den blir mycket stabil och hållbar. Halmen är odlad och skördad enl gammal tradition. I dagsläget tillverkar jag den i 2 storlekar, ca 40 resp 50 cm mätt från hjässan, se bilder.

  Är du intresserad av en ståtlig julbock under granen i år och många år framåt, kontakta mig enligt mina kontaktuppgifter.

  Se halmbockar i urval >>

 • Social networks

 • Contact

  Karin Sabel

  Gängletorpsvägen 76
  373 02 Ramdala,
  Sweden

  Telephone: +46 708 241 759
  E-mail: kama.sabel@gmail.com
  Facebook: K.Sabel

  Sample map